POZIV na predavanje i tribinu “Znanjem do zdravlja osoba s celijakijom”

  • Je li celijakija izlječiva?
  • Što se dešava kada slučajno pojedem gluten?
  • Kako najlakše odabrati sigurne proizvode?
  • Smijem li imati cheat day?
  • Da li postoji lijek koji može olakšati kontaminaciju?
  • Kako ispravno tumačiti deklaracije?
  • Što je sa lijekovima?
  • Kako pratiti da li dobro provodim bezglutensku prehranu?
  • Da li trebam u potpunosti izbaciti žitarice iz prehrane?
  • Što će biti mom unuku od jednog glutenskog bakinog kolačića?
  • Da li će djete biti pothranjeno ako izbacimo pšenicu iz prehrane?
  • Moram li koristiti kozmetiku bez glutena?

Ako želiš saznati odgovore na ova pitanja PRIJAVI SE na program predavanja o ovim izazovima, ali i rješenjima istih, organiziran u okviru našeg CD SKILLS projekta.

Ne propusti priliku za ekskluzivno predstavljanje Registra proizvoda bez glutena, rezultata pilot projekta, prvog takvog alata na našim prostorima koji će nakon nadopune biti dostupan svima i omogućiti nam bolju navigaciju kroz život s celijakijom.
Na kraju će biti prilike za postavljanje pitanja, te druženje uz bezglutensku zakusku.

OPIS

Događaj je usmjeren na važnost pridržavanja prehrane bez glutena kod pacijenata s celijakijom te na čimbenike koji utječu na provedbu te striktne i zahtjevne prehrane, a namijenjen je osobama s celijakijom, skrbnicima/roditeljima djece s celijakijom, članovima obitelji te predstavnicima tijela javne vlasti. Događaj je organiziran u okviru CD SKILLS projekta, a podržan od strane Društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (HDPGHP) i Hrvatskog gastroenterološkog društva (HGD).

PROGRAM
  1. Predavanja i okrugli stol
    • Doc dr. sc. Zrinjka Mišak, dr. med:  O celijakiji i prehrani bez glutena – kako naučiti više?
    • Prof dr. sc. Silvija Čuković-Čavka, dr. med: Posljedice nepridržavanja striktne prehrane bez glutena kod osoba s celijakijom
    • Nenad Bratković, magistar nutricionizma, univ. magistar fitofarmacije i dijetoterapije: Prehrana osoba s celijakijom – izazovi i primjeri iz prakse
    • Ida Čarnohorski, dipl. ing. biologije, CeliVita: Registar proizvoda bez glutena – aplikacija kao pomoć u pridržavanju stroge prehrane bez glutena
    • Okrugli stol: Koji sve čimbenici utječu na provedbu striktne prehrane bez glutena i kako njima upravljati?
  2. Druženje uz bezglutensku zakusku i interaktivna edukativna izlaganja studenata PBF-a
VRIJEME

16.05.2022. 15:30-18:30h

**Registracija na lokaciji počinje u 15:00

MJESTO

ZICER, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, Avenija Dubrovnik 15, 10000 Zagreb + streaming putem Youtube kanala i Facebook stranice udruge.

*****Zbog pandemije koja je još uvijek oko nas, broj mjesta je ograničen kako bi mogli osigurati relativno dovoljno distancu. 

** Prijaviti možeš i ostale članove obitelji, odnosno sve one za koje smatraš da je važno da znaju važnost pridržavanja bezglutenske prehrane oboljelih od celijakije.

DOBRO DOŠLI!!

Print Friendly, PDF & Email