Projekti

U skladu sa svojim ciljevima, misijom i vizijom, pružamo pomoć oboljelima i obiteljima suočenima s dijagnozom celijakije i to putem savjetovanja i pružanja savjeta o prehrani, dijeljenjem relevantnih informacija o pravilnom provođenju bezglutenske dijete, pružanjem savjeta o pravima oboljelih i članova njihovih obitelji, putem organiziranja druženja i kuharskih radionica na kojima se stječu praktična znanja u pripremi bezglutenskih namirnica i hrane.

Osim direktnog rada sa članovima i drugim oboljelima, od osnutka udruge, fokusirani smo na djelovanje putem projektnih aktivnosti, organizaciju edukativnih predavanja te provođenje programa “Sat svjesnosti”.

Iza sebe imamo niz uspješno odrađenih projekata financiranima iz sredstava Grada Zagreba, te grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Uspješno smo organizirali i održali samostalna predavanja ili predavanja u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskim društvom za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, te drugim udrugama i zdravstvenim stručnjacima.

Od EU projekata uspješno smo završili 30-mjesečni Interreg CD Skills projekt kao partner te projekt Europskog socijalnog fonda (ESF) Organizacijom i znanjem do zdravlja oboljelih od celijakije i dijabetesa (OiZ) kao nositelj.

Trenutno je u izvedbi još jedan projekt Europskog socijalnog fonda (ESF) Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom (NuT) kojeg smo također nositelji.

Trenutno provodimo programske aktivnosti uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Pregled svih naših projektnih aktivnosti i predavanja pogledajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email