Registar bezglutenskih proizvoda

Pravovremeno prepoznavanje bolesti i ustrajnost na bezglutenskoj prehrani ključni su za pravilno liječenje celijakije. Najveći izazov u naoko jednostavnom rješenju za oboljele od celijakije, prehrani bez glutena, je pristup pouzdanim informacijama o hrani, koje doslovce mijenjaju živote. Naime, podaci o prehrambenim proizvodima i deklaracije proizvođača u vezi s glutenom, iako su u skladu s propisima, ne daju sve potrebne podatke, ključne za prevenciju teških komplikacija celijakije.

Preuzeti kontrolu nad bolešću, umjesto da bolest upravlja, plaši, zbunjuje i ograničava – to je ono čemu težimo. Stoga smo iznimno ponosni što smo nakon godina i godina sanjanja o njemu, u sklopu  Interreg projekta CD SKILLS razvili web aplikaciju Registar bezglutenskih proizvoda.

To je besplatan, prvi takav alat na našim prostorima, pouzdana baza nama najvrjednijih informacija, jedinih koje zapravo trebamo za uspješno liječenje. Njegova je svrha poboljšati sigurnost i kvalitetu života osoba na strogoj bezglutenskoj prehrani. Osim za oboljele od celijakije, registar je koristan alat za sve one koji se bave nabavom i pripremom bezglutenske hrane, bez obzira priprema li se u obiteljskim domovima, institucionalnim kuhinjama (vrtić, škola, bolnica…), hotelima ili restoranima.


Koje su prednosti našeg registra?
  • sve relevantne informacije o hrani skupljene su na jednom mjestu
  • informacije dostupne 24/7
  • informacije su pouzdane
  • informacije se mogu pretraživati
  • informacije su digitalne i dostupne putem mobitela i računala
  • informacije su besplatne

Proizvođač ili distributer ste bezglutenske hrane?

Pozivamo vas da nam se javite i pomognete u punjenju Registra, kako bi ova baza sigurnih bezglutenskih proizvoda bila relevantan i prvi izvor informacija vašim kupcima od oboljelih, do institucionalnih kuhinja i HORECA sektora. Učinimo svijet boljim mjestom svima na bezglutenskoj prehrani ZAJEDNO!

Print Friendly, PDF & Email