Sastojci:
550g Hammermühle mix-svijetlog brašna,
50g heljde
3 jušne žlice sjemenke lana ,sezama bučinih i suncokretovih
1 vrećica suhog kvasca
1 čajna žličica soli
450 ml tople vode
6o ml maslinovog ulja
1 jušna žlica psillyuma
Premaz:
Malo maslinovog ulja
Priprema:
U veću zdjelu staviti brašno, heljdu, psillyum sjemenke te izmiješajti.
Dodati sol, kvasac i ulje pa mikserom mijesiti tijesto postepeno dodajući toplu vodu.
Kad je tijesto spremno oblikovati kruh te ga staviti u kalup obložen papirom za pečenje.
Pokriti s krpom i ostaviti da se kruh diže 30 minuta.
Premazati kruh s maslinovim uljem i peći na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Recept: Adrijana Bručić, Bezglutenska radost