Sastojci:
2 jaja
3 žlice šećera
1 vrećica vanil šećera
1 čaša čvrstog jogurta
1 čaša kiselog vrhnja
prstohvat soli
390 g Schar mix B brašna
10 g kukuruznog brašna
1 vrećica praška za pecivo
rum, limunova korica i grožđice po izboru
1 ribana jabuka (isto po želji)
Priprema:
Jaja i obje vrste šećera mikserom dobro izraditi, dok ne postanu rahla svjetlo žuta smjesa.
Uz miješanje dodavati jogurt i kiselo vrhnje.
U smjesu također postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesa ne smije biti tvrda, ali niti tekuća.
Pustiti da odstoji 10-15 minuta.
Zagrijati ulje (paziti da ne bude prevruće kako fritule ne bi izvana pocrnile, a unutra ostale sirove), pa žlicom zagrabiti tijesto (oko pola jušne žlice i drugom žlicom pogurati da sklizne u ulje.
Ne ih odjednom staviti puno jer dosta narastu pa da ne dođe do gužve.
Peći ih do željene boje.
Autor: Amalija Jurjević Delišimunović