SVIBANJ – MJESEC SVJESNOSTI O CELIJAKIJI

S velikom radošću najavljujemo povratak susretima uživo i to upravo povodom obilježavanja mjeseca svjesnosti o celijakiji koji se obilježava u svibnju, dok je sam Međunarodni dan celijakije 16. svibnja.

Ove godine naglasak stavljamo na važnost pridržavanja prehrane bez glutena kod pacijenata s celijakijom te na čimbenike koji utječu na provedbu te striktne i zahtjevne prehrane.

Raspored aktivnosti:

Schär Food Truck u Zagrebu

Vrijeme: 7.5.2022. 11-16h

Mjesto: Rougemarin Park, Ul. Frana Folnegovića 10, Zagreb

Opis: Udruga sudjeluje u edukaciji kuhara i konobara restorana Rougemarin, kontroli namirnica te kao savjetodavna podrška oboljelima na licu mjesta.

Prijave i sve druge informacije pronađite na Schär Facebook stranici.

Kuharska radionica s Adrijanom za djecu 5-11 godina i mlađe

Vrijeme: 10.5.2022.

Mjesto: GlutenBio, Ulica Crvenog križa 33, Zagreb

Opis: Radionica kuhanja s Adrijanom. Radit će se zdrava pizza s podlogom od tikvica i sira i klasična pizza, te muffini od mrkve s kremom od sira. Na samoj radionici sudjeluju djeca od 5-11 godina bez roditelja (samo u iznimnim slučajevima može biti prisutan jedan roditelj), dok djeca mlađa od 5 godina dolaze kasnije na degustaciju i druženje u pratnji jednog roditelja.

Prijave: samo za članove CeliVite

Simpozij “Zdravi stilovi života” u Požegi

Vrijeme: 14.05.2022

Mjesto: Veleučilište, Požega

Opis: gostujuće predavanje na temu “Uloga udruge CeliVita u životu oboljelih” u suradnji s Klinikom za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva). Više detalja OVDJE.

Predavanje i tribina “Znanjem do zdravlja osoba s celijakijom”

Vrijeme: 16.05.2022.

Mjesto: ZICER (Zagrebački inovacijski centar), Pav. 12, Avenija Dubrovnik 15, 10000, Zagreb + streaming putem Youtube kanala i Facebook-a udruge

Opis: događaj je usmjeren na važnost pridržavanja prehrane bez glutena kod pacijenata s celijakijom te na čimbenike koji utječu na provedbu te striktne i zahtjevne prehrane, a namijenjen je osobama s celijakijom, skrbnicima/roditeljima djece s celijakijom, članovima obitelji te predstavnicima tijela javne vlasti. Događaj je organiziran u okviru CD SKILLS projekta, a podržan od strane Društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (HDPGHP) i Hrvatskog gastroenterološkog društva (HGD).

Prijave:  na linku PRIJAVE.

Program:

 1. Predavanja i okrugli stol
  • Doc dr. sc. Zrinjka Mišak, dr. med:  O celijakiji i prehrani bez glutena – kako naučiti više?
  • Prof dr. sc. Silvija Čuković-Čavka, dr. med: Posljedice nepridržavanja striktne prehrane bez glutena kod osoba s celijakijom
  • Nenad Bratković, magistar nutricionizma, univ. magistar fitofarmacije i dijetoterapije: Prehrana osoba s celijakijom – izazovi i primjeri iz prakse
  • Ida Čarnohorski, dipl. ing. biologije, CeliVita: Registar proizvoda bez glutena – aplikacija kao pomoć u pridržavanju stroge prehrane bez glutena
  • Okrugli stol: Koji sve čimbenici utječu na provedbu striktne prehrane bez glutena i kako njima upravljati?
 2. Druženje uz bezglutensku zakusku i interaktivna edukativna izlaganja studenata PBF-a

Kuharska radionica s Adrijanom za djecu 12-18 godina

Vrijeme: 17.5.2022.

Mjesto: GlutenBio, Ulica Crvenog križa 33, Zagreb

Opis: Adrijana će ih uputiti u prve korake u izradi kruha i pizze, kako bi se osamostalili u pripremi istih. Djeca sudjeluju bez roditelja.

Prijave:  samo za članove CeliVite


8. međunarodni kongres nutricionista

Vrijeme: 19.-21.5.2022

Mjesto: Zagreb

Opis: zajedno sa partnerima na CD SKILLS projektu, KDB Zagreb, sudjelujemo kao predavači u sekciji “Public health nutrition – Great results!” s predavanjem vezanim uz CD SKILLS projekt gdje ćemo prezentirati slijedeće teme:

 1. Predstavljanje E learning alata za edukaciju zdravstvenih profesionalaca i pacijenata
 2. Predstavljanje Registra bezglutenskih proizvoda

Kuharska radionica s Adrijanom za odrasle članove

Vrijeme: 31.5.2022.

Mjesto: GlutenBio, Ulica Crvenog križa 33, Zagreb

Opis: Kuharska radionica za početnike u radu s bezglutenskim brašnom gdje će se pokazati i savladati osnovne tajne rada s bezglutenskim brašnom te je radionica namijenjena novodijagnosticiranim članovima.

Prijave: samo za članove CeliVite

“Tribine o zdravlju” u Zaprešiću

Vrijeme: 6.6.2022. 18h

Mjesto: Gradska knjižnica Ante Kovačića, Trg žrtava fašizma 6, Zaprešić

Opis: gostujuće  predavanja u okviru ciklusa predavanja  “Tribine o zdravlju” na temu “Što je prehrana bez glutena i kada je potrebna?”

Print Friendly, PDF & Email