Putar štangice

Sastojci:

400 g Schar Mix B

50 g rastopljenog maslaca

3/4 žličice soli

oko 200 ml mlake vode

2 žličice psilijuma u prahu

300 ml mlijeka

1 žličica šećera

15 g svježeg kvasca

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlijeku sa šećerom i pustiti 15 min da se digne.

Dodati sve sastojke u brašno (vodu, sol, maslac, psilijum i razmućeni kvasac), pa spiralnim nastavcima miksati da se dobije prilično mekano tijesto.

Pustiti da se diže 30 min na toplom.

Opet miksati 3-4 minute, pokriti krpom i pustiti da se opet diže 15 min. Tijesto će nakon toga biti vrlo podatno, elastično i odvajati će se od posude.

Vlažnom plastičnom kuhačom vaditi komade tijesta, pa ih mokrim rukama nježno (da se ne istisne zrak) oblikovati u peciva željenog oblika.

Premazati rastopljenim maslacem.

Peku se na papiru za pečenje 30 min u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 C.

Pečene staviti na rešetku i pokriti kuhinjskom krpom (da postanu mekane).

Recept: Amalija Jurjević Delišimunović


Print Friendly, PDF & Email