Sastojci:
400 g Schar Mix B
50 g rastopljenog maslaca
3/4 žličice soli
oko 200 ml mlake vode
2 žličice psilijuma u prahu
300 ml mlijeka
1 žličica šećera
15 g svježeg kvasca
Priprema:
Kvasac razmutiti u mlijeku sa šećerom i pustiti 15 min da se digne.
Dodati sve sastojke u brašno (vodu, sol, maslac, psilijum i razmućeni kvasac), pa spiralnim nastavcima miksati da se dobije prilično mekano tijesto.
Pustiti da se diže 30 min na toplom.
Opet miksati 3-4 minute, pokriti krpom i pustiti da se opet diže 15 min. Tijesto će nakon toga biti vrlo podatno, elastično i odvajati će se od posude.
Vlažnom plastičnom kuhačom vaditi komade tijesta, pa ih mokrim rukama nježno (da se ne istisne zrak) oblikovati u peciva željenog oblika.
Premazati rastopljenim maslacem.
Peku se na papiru za pečenje 30 min u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 C.
Pečene staviti na rešetku i pokriti kuhinjskom krpom (da postanu mekane).
Recept: Amalija Jurjević Delišimunović