Sastojci:
500 g bezglutenskog brašna Bakin Mix
12 g svježeg kvasca ili 4 g suhog kvasca
10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
10 g soli
440 ml mlake vode
Priprema:
1. U velikoj posudi pomiješati sljedeće sastojke: 500 g brašna, 12 g svježeg kvasca ili 4 g suhog kvasca, 440 ml mlake vode, 10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 10 g soli
2. Dobiveno tijesto ostaviti u dobro nauljenoj posudi kako bi se udvostručilo
3. Tijesto prebaciti na radnu površinu popsipanu brašnom i ručno promijesiti
4. Oblikovati kruh ili pecivaiste veličina pa prebaciti na lim prekriven papirom za pečenje. Prekriti vlažnom krpom i pustiti sa se tijesto digne.
5. Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva celzija otprilike 20 – 25 minuta.
Recept: https://www.a-1.hr/
Foto: Adrijana Bručić, Bezglutenska radost