S velikom radošću najavljujemo povratak susretima uživo i to upravo povodom obilježavanja mjeseca svjesnosti o celijakiji koji se obilježava u svibnju, dok je sam Međunarodni dan celijakije 16. svibnja.
Ove godine naglasak stavljamo na važnost pridržavanja prehrane bez glutena kod pacijenata s celijakijom te na čimbenike koji utječu na provedbu te striktne i zahtjevne prehrane.
Raspored aktivnosti:
Schär Food Truck u Zagrebu
Vrijeme: 7.5.2022. 11-16h
Mjesto: Rougemarin Park, Ul. Frana Folnegovića 10, Zagreb
Opis: Udruga sudjeluje u edukaciji kuhara i konobara restorana Rougemarin, kontroli namirnica te kao savjetodavna podrška oboljelima na licu mjesta.
Prijave i sve druge informacije pronađite na Schär Facebook stranici.
Kuharska radionica s Adrijanom za djecu 5-11 godina i mlađe
Vrijeme: 10.5.2022.
Mjesto: GlutenBio, Ulica Crvenog križa 33, Zagreb
Opis: Radionica kuhanja s Adrijanom. Radit će se zdrava pizza s podlogom od tikvica i sira i klasična pizza, te muffini od mrkve s kremom od sira. Na samoj radionici sudjeluju djeca od 5-11 godina bez roditelja (samo u iznimnim slučajevima može biti prisutan jedan roditelj), dok djeca mlađa od 5 godina dolaze kasnije na degustaciju i druženje u pratnji jednog roditelja.
Prijave: samo za članove CeliVite
Simpozij “Zdravi stilovi života” u Požegi
Vrijeme: 14.05.2022
Mjesto: Veleučilište, Požega
Opis: gostujuće predavanje na temu “Uloga udruge CeliVita u životu oboljelih” u suradnji s Klinikom za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva). Više detalja OVDJE.
Predavanje i tribina “Znanjem do zdravlja osoba s celijakijom”
Vrijeme: 16.05.2022.
Mjesto: ZICER (Zagrebački inovacijski centar), Pav. 12, Avenija Dubrovnik 15, 10000, Zagreb + streaming putem Youtube kanala i Facebook-a udruge
Opis: događaj je usmjeren na važnost pridržavanja prehrane bez glutena kod pacijenata s celijakijom te na čimbenike koji utječu na provedbu te striktne i zahtjevne prehrane, a namijenjen je osobama s celijakijom, skrbnicima/roditeljima djece s celijakijom, članovima obitelji te predstavnicima tijela javne vlasti. Događaj je organiziran u okviru CD SKILLS projekta, a podržan od strane Društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (HDPGHP) i Hrvatskog gastroenterološkog društva (HGD).
Prijave: na linku PRIJAVE.
Program:
- Predavanja i okrugli stol
- Doc dr. sc. Zrinjka Mišak, dr. med: O celijakiji i prehrani bez glutena – kako naučiti više?
- Prof dr. sc. Silvija Čuković-Čavka, dr. med: Posljedice nepridržavanja striktne prehrane bez glutena kod osoba s celijakijom
- Nenad Bratković, magistar nutricionizma, univ. magistar fitofarmacije i dijetoterapije: Prehrana osoba s celijakijom – izazovi i primjeri iz prakse
- Ida Čarnohorski, dipl. ing. biologije, CeliVita: Registar proizvoda bez glutena – aplikacija kao pomoć u pridržavanju stroge prehrane bez glutena
- Okrugli stol: Koji sve čimbenici utječu na provedbu striktne prehrane bez glutena i kako njima upravljati?
- Druženje uz bezglutensku zakusku i interaktivna edukativna izlaganja studenata PBF-a
Kuharska radionica s Adrijanom za djecu 12-18 godina
Vrijeme: 17.5.2022.
Mjesto: GlutenBio, Ulica Crvenog križa 33, Zagreb
Opis: Adrijana će ih uputiti u prve korake u izradi kruha i pizze, kako bi se osamostalili u pripremi istih. Djeca sudjeluju bez roditelja.
Prijave: samo za članove CeliVite
8. međunarodni kongres nutricionista
Vrijeme: 19.-21.5.2022
Mjesto: Zagreb
Opis: zajedno sa partnerima na CD SKILLS projektu, KDB Zagreb, sudjelujemo kao predavači u sekciji “Public health nutrition – Great results!” s predavanjem vezanim uz CD SKILLS projekt gdje ćemo prezentirati slijedeće teme:
- Predstavljanje E learning alata za edukaciju zdravstvenih profesionalaca i pacijenata
- Predstavljanje Registra bezglutenskih proizvoda
Kuharska radionica s Adrijanom za odrasle članove
Vrijeme: 31.5.2022.
Mjesto: GlutenBio, Ulica Crvenog križa 33, Zagreb
Opis: Kuharska radionica za početnike u radu s bezglutenskim brašnom gdje će se pokazati i savladati osnovne tajne rada s bezglutenskim brašnom te je radionica namijenjena novodijagnosticiranim članovima.
Prijave: samo za članove CeliVite
“Tribine o zdravlju” u Zaprešiću
Vrijeme: 6.6.2022. 18h
Mjesto: Gradska knjižnica Ante Kovačića, Trg žrtava fašizma 6, Zaprešić
Opis: gostujuće predavanja u okviru ciklusa predavanja “Tribine o zdravlju” na temu “Što je prehrana bez glutena i kada je potrebna?”