POZIV na predavanje “Celijakija u vrtiću i školi” za vrtiće i škole Zagrebačke županije

Aktivnosti na projektu Ni u tragovima – Brigom za zdravlje oboljelih od celijakije nastavljamo besplatnim predavanjem u okviru kampanje “Celijakija u vrtiću i školi”, koje će se održati u Brdovcu, 24. ožujka 2023.

OPIS

Predavanje „Celijakija u vrtiću i školi“ namijenjeno je osnivačima vrtića i škola, odgojno-obrazovnim djelatnicima i stručnim službe vrtića i škola Zagrebačke županije.stručnim službama vrtića i škola, nastavnicima i odgojiteljima, no i svima onima koji su posredno ili neposredno uključeni u odgoj i obrazovanje djece oboljele od celijakije.

Svrha predavanja je doprinijeti očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja djece s celijakijom kroz edukaciju stručnjaka o celijakiji i važnosti inkluzije  u odgojno-obrazovnim ustanovama. Na predavanju će se predstaviti i uloga udruge te aktivnosti koje ona provodi s ciljem povećanja sigurnosti i zdravlja oboljelih.

Na predavanju će prisustvovati i predstavnice naše osječke podružnice koje će ispričati primjer dobre prakse osiguravanja bezglutenskog obroka u školama u okviru inicijative “Pravo svakog djeteta na školski obrok”.

PROGRAM

  • Pozdrav i dobrodošli! Upoznavanje s događajem – Amalija Jurjević Delišimunović
  • Predstavljanje projekta „Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom“ – Vesna Bradamante
  • Opće informacije o celijakiji i provedbi prehrane bez glutena – dr. Mario Mašić
  • Važnost inkluzije i uvođenje inkluzivne prakse u odgojno – obrazovnim ustanovama – Ida Čarnohorski
  • Uloga i aktivnosti udruge CeliVita – Život s celijakijom – Amalija Jurjević Delišimunović
  • Pitanja i odgovori
  • Vrijeme za druženje i osvježenje

DOBRO DOŠLI!!

Print Friendly, PDF & Email