Odlične vijesti – imamo novi veliki projekt

Nakon višemjesečne pripreme i iščekivanja, s ponosom objavljujemo da smo 12.11.2021. s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „JAČANJE KAPACITETA OCD-A – ORGANIZACIJOM I ZNANJEM DO ZDRAVLJA OBOLJELIH OD CELIJAKIJE I DIJABETESA ” u sklopu otvorenog poziva UP.04.2.1.11 “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” Europskog socijalnog fonda (ESF), programa “Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020”. Odluku Ureda za udruge možete pročitati ovdje.

Podpredsjednica udruge CeliVita Ida Čarnohorski

Projekt traje 15 mjeseci. Nositelj projekt smo mi, Udruga CeliVita – Život s celijakijom, a partneri Zagrebačko dijabetičko društvo i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Ovim projektom podići ćemo vlastite kapacitete, uspostaviti međusobnu suradnju, osigurati prijenos znanja i iskustva, ali i stvoriti preduvjete za dugoročno osnaživanje ugostiteljskog i obrazovnog sektora vezano za posebne prehrambene potrebe osoba s dijabetesom i celijakijom te javnog sektora u segmentu upravljanja kriznim situacijama (sjetimo se samo kaosa sa donacijama bezglutenske hrane (ali i svega drugoga) nakon katastrofalnog potresa u Petrinji). Na taj način doprinjeti ćemo općem i specifičnim ciljevima poziva, usklađenima sa strategijom Europa2020 koja nastoji promicati pametan, održiv i uključiv rast te poboljšati kvalitetu životu i očuvati zdravlje oboljelih od celijakije i dijabetesa.Više informacija slijedi kako se projekt počne odvijati.

Važne aktivnosti na projektu možete pratiti putem društvenih medija (Facebooka i Instagrama) te na web stranici.

Novom projektu želimo sreću!

Print Friendly, PDF & Email