Još jedan projekt financiran sredstvima EU fondova!!

Evo nam još jedne dobre vijesti i još jednog projekta!

27. svibnja sklopili smo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u financijskom razdoblju 2014. – 2020. za izvršenje projekta „Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom“. Ukupni iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava je 407.391,38 kn, od čega je 346.282,67 kn osigurano iz ESF-a, a 61.108,707 kn iz Državnog proračuna RH.

Posebno nam je drago da nam se kao partner na projektu pridružuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji sa svojom mrežom zavoda ima središnje mjesto u očuvanju i unapređenju zdravlja populacije. Projekt „Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom“ će se kroz tri kampanje osvješćivanja i edukacije “Ni u tragovima”, “Celijakija u vrtiću i školi” i “Važnost fizičke aktivnosti u prevenciji komplikacija celijakije kod djece i odraslih” baviti zaštitom zdravlja oboljelih od celijakije i povećanjem kvalitete njihova života podizanjem svijesti o celijakiji. Kampanje su usmjerene na širu javnost, oboljele, proizvođače hrane i ugostitelje, stručne službe, odgajatelje i nastavnike odgojno-obrazovnih ustanova te roditelje djece s celijakijom, a s ciljem zaštite najranjivije skupine-djece.

Kao jedan od planiranih rezultata najavljujemo kuharicu-brošuru s jednostavnim receptima za slasne bezglutenske međuobroke, koja će biti ponuđena na stranicama projekta! Veselimo se novim izazovima i stvaranju kvalitetnih i korisnih materijala za sve vas. Pozivamo vas da nas pratite u našim aktivnostima koje ćemo objavljivati na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) te na web stranici.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge CeliVita – Život s celijakijom.

Print Friendly, PDF & Email