CeliVita u medijima

24.04.2022. studentski portal Global

Studentski portal Global popratio je naše ispitivanje među studentima koji zahtijevaju zdravstveno uvjetovanu bezglutensku prehranu i njihovu raspodjelu po Studentskim centrima u sklopa aktivnosti izrade bezglutenskih jelovnika i njihove implementacije u studentske menze što je dio šireg projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje u suradnji sa Studentskim centrima i studentima mijenja Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata s ciljem uvođenja novih i poboljšanja postojećih jelovnika.

Link na članak: UDRUGA CELIVITA Pokrenuta anketa s ciljem uvođenja bezglutenske hrane u menze

02.06.2021 Mixer.hr

Povodom mjesece svjesnosti o celijakiji na portalu MIXER.HR zajedno sa prim. dr. sc. Zrinjkom Mišak, dr. med. iz Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb pričali smo o porastu broja oboljelih od celijakije i drugih autoimunih bolesti.

Link na članak: Od 10 oboljelih od celijakije, njih 8-9 čak ni ne zna da je bolesno!

25.05.2021 roditelji.hr

Na portalu Roditelji.hr objavili smo recept za bezglutenske palačinke koje će obožavati i vaši maleni.

Link na članak: Donosimo vam recept za bezglutenske palačinke koje će obožavati i vaši maleni

24.05.2021 roditelji.hr

Na portalu Roditelji.hr podižući svijest o celijakiji i život s celijakijom u široj populaciji pisali smo o celijakiji i projektu CD Skills. Na linku potražite i jedan recept iz naše kuhinje.

Link na članak: Činjenice nakon kojih više nećete kolutati očima na spomen hrane bez glutena

16.05.2021 Zadarski list

Zadarski list medijski je i ove godine popratio obilježavanje međunarodnog dana celijakije.

Link na članak: Većina bolesnika i dalje ostaje klinički neprepoznata

16.05.2021 Dobro jutro, Hrvatska

U kratkom 4-minutnom prilogu “sa terena” Amalija Jurjević Delišimunović i Ida Čarnohorski, predsjednica i potpredsjednica udruge pričale su ukratko o celijakiji te predstavile projekt CD Skills.

11.05.2021 Schär Facebook Live

Povodom mjeseca celijakije u suradnji sa tvrtkom Schär održan je Facebook Live na temu: “Celijakija, drugi oblici nepodnošenja glutena i primjena bezglutenske prehrane“.

Snimka: https://www.facebook.com/428915640473141/videos/198070932147235.

02.01.2021 Glas Slavonije

Nakon razornog potresa Petrinji 29.12.2020. nekoliko članica osječke podružnice udruge CeliVita – Život s celijakijom poslalo je bazglutenske pakete u potresom pogođena područja. Glas Slavonije donosi:

Link na članak: Nakon prvobitnog šoka, na Banovini sada vlada energija puna optimizma

26.05.2020. TV Zapad, emisija Zapadna strana

Gostovanje u emisiji povodom obilježavanja mjeseca celijakije: Svake se godine u svibnju obilježava Međunarodni dan celijakije, kronične autoimune bolesti koja podrazumijeva doživotnu nepodnošljivost glutena, tj. bjelančevine prisutne u pšenici, raži i ječmu. Kako je riječ o velikom javnozdravstvenom problemu kojeg javnost još nije u potpunosti svjesna, u ovoj nam se epizodi pridružila potpredsjednica udruge CeliVita i Zaprešićanka Ida Čarnohorski.

31.05.2019. HTV1

Na kraju mjeseca celijakije sudjelovali smo u emisiji “Normalan život”, autorice i voditeljice Ane Tomašković. Uz predsjednicu udruge Amaliju Jurjević Delišimunović, dopredsjednicu Idu Čarnohorski, sudjelovala je i prim. Alemka Jaklin Kekez, spec. pedijatar, gastroenterolog iz Poliklinike Helena iz Zagreba. U zanimljivim snimljenim prilozima sudjelovale su naše članice Mirela, Maja i Adrijana.

Hvala gđi. Tomašković na izvrsnom inspirativnom vođenju emisije.

Snimka emisije: https://hrti.hrt.hr/home?id=434176718

13.02.2019. Časopis “Doktor PLUS”

Specijalno izdanje časopisa “Doktor plus” na 100 stranica na temu prehrane bez glutena. Uz savjete liječnika i činjenice o glutenu, ispovijesti oboljelih, primjere jelovnika i recepata, časopis donosi i neke naše uratke, više informacija o nama i nekim našim članovima.

22.01.2019. Hrvatski radio

Voditeljica i autorica emisije “Ovo malo duše” drugog programa hrvatskog radia, Ana Tomašković, ugostila je predsjednicu udruge Amaliju Jurjević-Delišimunović i prim.dr.sc. Zrinjka Mišak, dr. med, subspecijalist dječje gastroenterologije i hepatologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb i predsjednica Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu. U sat vremena emisije uz glazbeni izbor gošći, slušali smo o celijakiji, životu s celijakijom i problemima na koje nailazimo u svakodnevnom životu, o udruzi CeliVita i našim najvažnijim projektima.

15.06.2018. Priopćenje povodom demantija gostovanja u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” 16.5.2018.

Dana 15.6.2108. Upravni odbor udruge CeliVita – Život s celijakijom u redakciju HRT-HTV1 emisije “Dobro jutro, Hrvatska” uputio je priopćenje povodom demantija gostovanja u spomenutoj emisiji na Međunarodni dan celijakije 16.5.2018. Demanti je uputila gđa. Ružica Lah u ime Hrvatskog društva za celijakiju i objavljen je u istoj emisiji 25.5.2018.
Tekst priopćenja, demantija te naše gostovanje možete pogledati ovdje.

06.01.2019. Časopis “Dobra hrana”

Časopis “Dobra hrana”, koji izlazi uz Jutarnji list odlučio je pisati o bezglutenskoj prehrani, odnosno receptima. Iz glave i ruku naše članice i autorice bloga https://bezglutenskaradost.com/ Adrijane Bručić, a iz pera novinara pročitajte kako i bezglutenci mogu jesti ukusna jela i recepte za buhtle, štrukle, pahuljice i kukuruznu pogaču bez glutena.

13.06.2018. Televizija Student

U sklopu emisije “Akademska četvrt” Televizije Student na HRT4 prikazana je kratka reportaža o prehrani bez glutena i celijakiji. Hvala produkciji i uredništvu što su prepoznali potrebu za snimanjem ovakve reportaže i hvala našoj članici Adrijani Bručić što se odazvala. Reportaža počinje na 16:45

Snimka emisije: https://televizijastudent.com/akademska-cetvrt-13-06-2018/

22.05.2018. Drugačija TV

U društvu naše članice Kristine Brdar, vlasnice trgovine GlutenBio, gostovali smo u emisiji “Okretišta”. U pola sata razgovorali smo o celijakiji, životu s njom te o dostupnosti bezglutenskih proizvoda.

22.05.2018. Zadarski list

Zadarski list medijski je popratio naše vrlo posjećeno predavanje “Celijakija danas” održano 21.5.2018. u hotelu Kolovare. Hvala!

Linka na članak: Bolest koja se liječi jedino doživotnom bezglutenskom dijetom

16.05.2018. Radio Terezija

Povodom međunarodnog dana celijakije pozvani smo da slušatelje Radio Terezije upoznamo sa celijakijom i kako je to živjeti s njom. Hvala redakciji na pozivu.

16.05.2018. HTV1

Povodom međunarodnog dana celijakije gostovali smo na HTV1 u emisiji “Dobro Jutro, Hrvatska”.

CeliVitu je predstavljala predsjednica Amalija Jurjević Delišimunović, a s nama su bile i naše članice Kristina Brdar, vlasnica trgovine GlutenBio, te Adrijana Bručić, autorica bloga Bezglutenska radost. Unatoč kratkom vremenu gostovanja, drago nam je da se naš glas po prvi puta čuo i na nacionalnoj televiziji. Hvala ekipi DJH na toplom gostoprimstvu.
Snimka gostovanja: http://magazin.hrt.hr/443973/meunarodni-dan-celijakije

15.04.2018. Slavonska TV

Osječki Sajam Zdravlja na kojem je sudjelovala i CeliVita medijski je popratila Slavonska Televizija. Hvala!

Studeni 2017.

Članak u Glasu Istre:

Link na članak: Bezglutenski obrok ne može se pripremati i posluživati sa svim ostalima

Lipanj 2016, Hrvatski radio

U prilogu emisije “Izaberi zdravlje” Hrvatskog radija gostovale su dr. Ana Močić-Pavić iz KDB Klaićeva, Amalija Jurjević Delišimunović i Maja Vidović iz CeliVite. Bilo je veselo i zabavno!

Svibanj 2016

Sensa vikend: predavanje o celijakiji i članak na glasilima Farmacije

Link na članak: Farmacia na Sensa vikendu

Svibanj 2016 HTV

Prilog u HRT Magazin

U emisiji smo progovorili o životu s celijakijom u vrtićima i školama te o nastojanju udruge da uz podršku Grada poveća svijest o celijakiji i poboljša skrb o djeci oboljeloj od celijakije. Glavne protagonistice priloga su naše male celijakičarke Stela i Jana te njihovi prijatelji.

https://magazin.hrt.hr/334407/oni-moraju-jesti-bezglutensku-hranu

10.02.2016. JABUKA TV

U emisiji “Čovjek i zdravstvena kultura”, urednice i voditeljice gđe. Sonje Njunjić gostovale su Ida Čarnohorski i Amalija Jurjević Delišimunović, predsjednica i potpredsjednica udruge.

Kolovoz 2015-časopis Mame i bebe

Print Friendly, PDF & Email